Elszármazottak Találkozója

A településről elszármazott lakosoknak 2 évente megszervezett rendezvény, a település értékeinek bemutatása

Ebben az évben településünk 800 éves lesz, e jeles alkalmat szeretnénk megünnepelni. Az egész éves programsorozat keretein belül megrendezésre kerül a III. Elszármazottak Találkozója.
A következő találkozó időpontja: 2015. július 4. (szombat)

Tisztelettel és szeretettel várjuk mindazokat haza, akik itt születtek, itt laktak, akiket gyökereik valamilyen módon Esztárhoz kötnek. 


2013-ban közel 150-en vettek részt a rendezvényen. Megérkezéskor izgatottan keresték a régi ismerősöket és, ha egymásra találtak közös emlékeik által tértek a jelen múltjába vissza. Jó volt látni a viszontlátás örömét a vendégek arcán.
Videóvetítés, fotókiállítás majd a polgármesteri köszöntőt követően zenés és táncos műsor gondoskodott a jó hangulatról. Majd Istentiszteletre sétáltak át a Református templomba a résztvevők. Ezt követően falunéző vonatozásra és szekerezésre volt lehetőség.

A délutáni órákban ellátogattak a vendégeink a Tájházhoz, ahol finom pogácsa és- borkóstoló fogadta, igényes, hagyományos környezetben. A visszaérkezés után finom ebéd várta a vendégeket. Kellemes beszélgetések, ismerkedések által késődélután a vendégek egy jó nap élményével távozhattak.
/Vendégünket idézve:” Azt hiszem az Elszármazottak Napjára a kicsit elcsépelten hangzik, ha csak annyit írok, hogy köszönöm, de sajnos nem elegendő a magyar szókészlet arra, hogy méltón leírjam a hálám, ezért ez az egyszerű szó: Köszönöm.”/
Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, legközelebb is szeretettel várjuk vissza őket.

Hosszas gyűjtőmunka ellenére sem tudtuk mindenkinek összegyűjteni a címét. Ezért és adatbázisunk frissítése érdekében, arra kérjük a jelenleg is Esztárban élő lakosokat, hogy ha van olyan családtagjuk, ismerősük, akiknek elérhetőségét ismerik, szíveskedjenek részünkre mielőbb jelezni az alábbi elérhetőségek valamelyikén, hogy részükre meghívót küldhessünk:

- személyesen a Művelődési házban
- telefonon a 06 54 414 153 –as telefonszámon
- 800ev[kukac]esztar.hu e-mail címen